Agility, of behendigheid, is een actiespel waar het plezier van hond en baas voorop staat.Bij Agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De handler mag de hond tijdens het
lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de IMG_8521hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaamssignalen snel en op de juiste manier te reageren.

Er wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond. Agility is dè pleziersport en vrijetijdsbesteding voor honden en hun bazen. De hond (en baas) moet zich lichamelijk inspannen, al zijn spieren worden getraind en de band met de baas wordt versterkt.

Vanaf de zijkant van het veld is agility vooral spectaculair en lijkt het zeer eenvoudig. Een gevorderde combinatie te zien lopen is zeker spectaculair maar heeft al heel wat uurtjes (jaren!) training gevergd voor zowel baas als hond .

Oorspronkelijk is Agility gebaseerd op de paardenspringsport. Maar anders dan bij die sport is er hier sprake van meer dan alleen maar in de hoogte of in de breedte springen. De honden moeten ook over obstakels klauteren, door tunnels rennen en tussen paaltjes door slingeren. De IMG_8500toestellen worden steeds weer in een andere volgorde neergezet, zodat het noodzaak is dat de hond goed gestuurd kan worden en volgens de voorgeschreven volgorde het parcours kan afleggen. Geen enkele andere vorm van hondensport combineert werken en trainen met de hond op een zo positieve, uitbundige manier. En niet alleen voor baas en hond, maar ook voor de toeschouwer is het een spannende belevenis.
Als u denkt dat deze sport voor u en uw hond geschikt is kom dan langs voor meer informatie of neem contact op met het secretariaat. De minimum leeftijd van de hond om te kunnen beginnen met agility is 12 maanden.

Bestaande leden kunnen ook meer informatie vragen aan hun instructeur.

Bent u al overtuigd dat dit de sport is voor u en uw hond, schrijf u dan in via het inschrijfformulier op deze website.DSC_4450_877