Flyball is een sport die overgewaaid is uit Amerika.

De bedoeling bij flyball is dat de hond zo snel mogelijk over 4 hindernissen rent richting een flyball5 apparaat.
Bij het apparaat aangekomen, drukt de hond met een voorpoot op een plankje, hierdoor wordt een arm ontgrendeld, die vervolgens een bal lanceert.

De hond vangt de bal, draait om en rent zo snel mogelijk over dezelfde 4 hindernissen richting de finish, waar de baas staat om de hond binnen te halen.

Flyball is vooral een teamsport, een team bestaat uit 6 honden met bazen, een coach en een ballenlader.
DSC_4672_1099Per race starten er 4 van de 6 honden aan de wedstrijd. Het komt aan op taktiek, wedstrijdinzicht en snelle honden, om de wedstrijden/toernooien te winnen.Het komt niet alleen neer op de honden, maar ook de bazen, de coach en de ballenlader, moeten op elkaar ingespeelt zijn om zo snel mogelijke tijden neer te zetten.

Natuurlijk kan flyball ook als recreatieve sport beoefent worden, u hoeft dus niet mee te doen aan wedstrijden.

Is uw hond ouder dan 1 jaar, is hij fysiek gezond, luistert hij als hij geroepen wordt en is hij bal gek, dan is Flyball voor uw hond de uitgelezen sport om te beoefenen.

HSV Lansingerland geeft op zaterdagochtend 09:00 uur de flyball cursus,

U bent van harte welkom om eens bij ons naar Flyball te komen kijken. Lijkt het u wat, en voldoet uw hond aan bovenstaande eisen, dan kunt u altijd een proefles meetrainen voordat u beslist of u deze sport samen met uw hond wilt gaan doen.

Bent u nu al overtuigd dat dit de sport is voor uw hond, schrijf u dan nu al vast in via het inschrijfformulier op deze website. Hou wel rekening met een wachtlijst

kcr rotterdam mei 05 067.